Verzorgingstips

Om nog langer plezier van uw bos rozen te hebben

* Zorg dat de rozen binnen een uur na aankoop in het water staan.

* Te verse rozen moeten eerst 12 uur op een koele plaats, in koud water, in de folie weggezet worden zodat de stelen zich goed vol kunnen zuigen.

* Gebruik een schone, glazen vaas.

* Meet 1 liter water af in een maatbeker en doe hier de Chrysal Rosa in. (In de winterperiode mag u 1.2 liter water bij 1 zakje doen)

* Gebruik nooit meer snijbloemenvoedsel dan voorgeschreven wordt. Bij een te hoge concentratie kunnen de bladeren geel worden,    dit verkort het vaasleven.

* Snijd de stelen met een scherp mes schuin af waarbij de stengel volledig doorgesneden dient te worden.

* Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen (breek deze af).

* Vul de vaas elke dag bij met in water opgeloste snijbloemenvoedsel, want naast voeding voeg je dan ook een bacterieremmend     middel toe.

* Water hoeft alleen ververst te worden wanneer het niet meer helder is, voeg chrysalwater toe en snijd dan nogmaals de stelen        schuin af.

* Zet de rozen bij voorkeur op een koelere plek en nooit dicht bij de verwarming, ook niet op een vloer met vloerverwarming op de tocht of in direct zonlicht. Zet de rozen nooit in de buurt van vers fruit. Tip: zet de rozen in de winterperiode, wanneer de verwarming aan is, 's nachts in een koelere/vorstvrije ruimte.

* Besproei bij droge lucht (dit is vooral in de periode dat de verwarming aan is) de bladeren met een plantenspuit.