Reintjes Rozen

Al sinds 1964 top rozen uit eigen kas

Altijd dagverse rozen uit eigen kas
Top kwaliteit sinds 1964
Bezorging in de regio Venray
24/7 Afhalen uit onze bloemen automaat
Een kleine familiegeschiedenis in het teken van bloemen

Bloemenkwekerij Reintjes is in 1964 opgericht door Gerrit Reintjes. Na zijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool in Venlo en enkele jaren praktijkervaring in het Duitse Straelen liet hij aan de Lorbaan een kas bouwen. Omdat in Noord-Limburg de afzet van bloemen nog in z’n kinderschoenen stond werd begonnen met de teelt van tomaten.

In een gedeelte van de kas kwamen de eerste bloemen te staan. Hoewel zijn voorkeur uitging naar rozen werden het toch anjers omdat de investeringen voor deze teelt niet zo hoog waren en de teeltduur, mocht de afzet niet van de grond komen, korter. Geleidelijk aan werd er een markt voor bloemen opgebouwd en de groenteteelt verdween helemaal van het bedrijf.
In 1967 kwamen er rozen in de kas te staan, op dat moment de eerste kasrozenteelt in Limburg. Vanaf die tijd hebben er altijd rozen in onze kassen gestaan. Het bedrijf kreeg naamsbekendheid en Gerrit kreeg de naam Roeëze Grádje.

In 1992 werd tijdens de Floriade in Zoetermeer een rozenkeuring gehouden. Hier werden onze rozen gewaardeerd met het hoogste aantal punten van de hele keuring en bekroond met de kwekersbokaal.

In 2011 tijdens de Floriade in Kobelenz werden onze witte rozen gewaardeerd met een gouden medaille.

De teeltmethoden veranderden en de grondteelt werd vervangen door substraatteelt met assimilatie-belichting er boven. Daardoor werd in de winterperiode de kwaliteit van het product aanzienlijk verbeterd. Zoon Twan kwam na zijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool Venlo in het bedrijf en snel daarna volgde er een uitbreiding van de kasoppervlakte. Energie- en milieubesparende investeringen werden gedaan. Er kwam een energiescherm, een rookgascondensor, het regenwater werd opgevangen en het overtollige drainwater werd voor hergebruik geschikt gemaakt.

Nadat Gerrit Reintjes zijn pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, is hij per 1 januari 2007 teruggetreden uit het bedrijf. Zoon Twan en zijn vrouw Mariet zetten nu samen met een team enthousiaste medewerkers, waaronder hun drie dochters, het bedrijf voort waarbij huisverkoop aan particulieren een steeds belangrijker onderdeel is geworden. Gerrit Reintjes is nog bijna dagelijks aanwezig op de kwekerij.

 

In 2012 zijn Twan en Mariet gestart met de teelt van Hortensia als snijbloem. In 2014 werdt er een bloemenwinkel aan het pand gebouwd. Vanaf dat moment staan er gediplomeerden bloemisten in de winkel die met hun enorme kennis en ervaring in staat zijn prachtig bloemwerk te creëren met de rozen en hortensia's. Het oogsten en verwerken van de rozen en Hortensia gebeurt door een team ervaren oogstmedewerkers dat versterkt wordt met een team enthousiaste scholieren.

 

Bekroonde rozen

In 1992 werden tijdens de Floriade in Zoetermeer op de daar gehouden rozenkeuring, onze rozen gewaardeerd met het hoogste aantal punten van de hele keuring en bekroond met de kwekersbokaal.