Verzorgingstips 

Om nog langer plezier van uw bos rozen te hebben ;

Zorg dat de rozen binnen een uur na aankoop in water staan.

Te verse rozen moeten eerst 12 uur op een koele plaats, in koud water, in de folie weggezet worden. Zodat de stelen zich goed vol water zuigen.

Zet de rozen in een schone vaas! Een vaas die niet schoon is zit vol bacteriën die het water vervuilen.

Gebruik bij voorkeur een glazen vaas. Aardewerk en stenen vazen zijn minder geschikt omdat zij poriën hebben waar bacteriën in achterblijven. Deze verstoppen de vaatbundels in de steel, waardoor de roos geen water op kan nemen en de knop laat hangen.

Gebruik het snijbloemenvoedsel volgens de aanwijzingen op het zakje. Staan de rozen in een ruimte die verwarmd wordt, dan één derde meer water gebruiken.

Gebruik nooit meer snijbloemenvoedsel dan geadviseerd wordt. Bij een te hoge concentratie kunnen de bladeren geel worden.

Snijd de stelen, afhankelijk van de dikte, 3 tot 6 cm met een scherp mes schuin af waarbij de stengel volledig doorgesneden dient te worden.

Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen (breek deze af).

Vul de vaas elke dag bij met in water opgelost snijbloemenvoedsel, want behalve voeding, voegt u dan ook een bacterieremmend middel toe.

Alleen als het water vuil is moet het ververst worden. Snijd dan nogmaals de stelen schuin af.

Zet de rozen bij voorkeur op een koelere plek en nooit dicht bij de verwarming, ook niet op een vloer met vloerverwarming op de tocht of in direct zonlicht. Zet de rozen nooit in de buurt van fruit.

Besproei bij droge lucht (dit is vooral in de periode dat de verwarming aan is) de bladeren met een bloemenspuit.

Vul na gebruik de vaas met een bleek/water mengsel, borstel de vaas na een dag goed schoon en berg deze dan pas op.

Scroll naar top